Omzetbelasting

Eigenlijk elke ondernemer heeft ermee te maken: de omzetbelasting. Elke maand of kwartaal moet er aangifte worden gedaan en moet dit bedrag worden afgedragen aan de belastingdienst. Afhankelijk van de activiteiten van de onderneming en in welk land goederen/diensten verkocht worden, zijn er regels om rekening mee te houden. Voor ondernemers die in het buitenland verkopen kan dit de toepassing van de Unieregeling zijn of het indienen van ICP aangiften. Voor ondernemers met een geringe omzet kan dit bijvoorbeeld het toepassen van de kleine ondernemersregeling zijn. Wij zullen ervoor zorgen dat jij voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Inkomstenbelasting

Iedereen betaalt belasting over zijn en/of haar inkomen. Bij werknemers wordt dit al ingehouden op de loonstrook, voor jou als ondernemer gebeurt dit middels de aangifte inkomstenbelasting (IB). Bij het opmaken en indienen van de aangifte inkomstenbelasting beoordelen wij of er recht is op aftrekposten. Het goed toepassen van deze aftrekposten kan veel geld besparen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de ondernemer hierbij niet achter de feiten aanloopt. Zien wij een voorlopige aanslag over het lopende boekjaar die uitgaat van een veel te hoge of lage winst, dan gaan we hier samen met jou naar kijken en passen we de gegevens bij de belastingdienst aan. Dit voorkomt onverwacht hoge aanslagen en verrassingen voor jou als ondernemer.

Vennootschapsbelasting

De aangifte vennootschapsbelasting (VPB) is voor ondernemers met als rechtsvorm een BV, NV of in sommige gevallen voor de vereniging of stichting. Deze belasting wordt geheven over de winst van de onderneming. Het is van belang dat deze aangifte zorgvuldig en nauwkeurig gebeurt. Ook belangrijk is dat er wordt gekeken of er bijvoorbeeld verrekenbare verliezen zijn. Zo zorgen wij ervoor dat u nooit te veel betaalt.